Press "Enter" to skip to content

Клучните луѓе од Кризниот штаб во домашна изолација, вонредна состојба уште 30 дена

Претседателот Стево Пендаровски најави дека ќе донесе нова одлука за вонредна состојба за наредните 30 дена. Тоа нема да биде продолжување на кризната состојба која…

Корона приоритети: Владата им даде 120.000 евра на факултетите на ИВЗ и МПЦ

Во време на пандемијата која кај нас досега одзеде 30 животи, а десетици се во опасност, кога стотици фирми ставија катанци на вратите, а илјадници…

Наградата „Скол“ значи голема инвестиција за зголемување на влијанието на ОССРП

Проектот за известување за организиран криминал и корупција (ОССРП) ја доби наградата „Скол“ за 2020 година за социјално претприемништво, на претприемачи чии иновации веќе имаат…