Press "Enter" to skip to content

Пандемско профитерство или грижа за заедницата: Другата страна на приказната за КОВИД-19 тестовите (1/2)

Приватното тестирање на КОВИД-19 почнува широко да се распространува. Пионер беше болницата „Жан Митрев“ за чии што етички принципи во наплаќањето екстра за итни тестови…

(ВИДЕО) КОВИД-19 тестови: Право или привилегија во време на пандемија

Дали државата дозволува неетичко профитирање во време на светска пандемија и како тие со повеќе пари можат да дојдат побрзо до тестови за разлика од…

Од Филипче до Жан Митрев: Сè што треба да знаеме за кризата со тестови за КОВИД-19

Во земјава вкупно се направени околу 1.000 тестови во Институтот за јавно здравје заклучно со 25 март. Тестови масовно се прават и во приватната болница…