Press "Enter" to skip to content

Италијанската мафија под превезот на хуманоста ги зацврстува своите територии во кризата

Организираните криминални групи нудат поддршка на фамилии кои се во карантин и немаат пари. Додека Италија се бори да се извлече од кризата настаната поради…

Наградата „Скол“ значи голема инвестиција за зголемување на влијанието на ОССРП

Проектот за известување за организиран криминал и корупција (ОССРП) ја доби наградата „Скол“ за 2020 година за социјално претприемништво, на претприемачи чии иновации веќе имаат…

Се испитува како починаа двајца пациенти заразени од Ковид 19

Државниот санитарен и здравствен инспекторат испитува каков бил третманот на две лица кои починаа од Ковид 19. Првиот пациент е 45 годишниот Р.З. од Куманово,…