Press "Enter" to skip to content

„Радика вилиџ“ се гради по незаконски донесен план – Инспекторатот за животна средина изврши вонредни надзори

Архитектонско-урбанистичкиот проект (АУП) со кој се предвидува изградбата на 87 луксузни куќи во рамките на „Радика вилиџ“ во село Леуново е донесен без водостопанска согласност…

Владината комисија постапи по жалбата на Радика Вилиџ, луксузните куќи нема да се уриваат

Дивоградбите во „Радика вилиџ“ засега нема да се уриваат. Второстепената владина комисија за инспекциски надзор го поништи решението на општината Маврово и Ростуше за уривање…

Прашалник на ИРЛ: Како стигнавме до скапата струја која е на раб да создаде социјални немири

Новинарите и медиумите имаат задача да им помогнат на граѓаните да дојдат до квалитетни информации за да  можат да одлучуваат во својот најдобар интерес. Енергетската…

Се најде јаглен за ТЕЦ Осломеј или само една десетина од потребните ресурси за крпење на престојната зима

Јаглен се нашол за ТЕЦ „Осломеј“, но не и за темелот на македонската енергетска инфраструктура РЕК „Битола“ чиишто капацитети чинат повеќе од две третини од…

WordPress Lightbox Plugin