Press "Enter" to skip to content

Рекет: Во кого (не) се вперени очите на правдата

Случајот „Рекет“ е медиумски најекспонираниот случај за 2019 година. Според критичарите, тивко, а можеби и организирано, „Рекет“ го помогна потопот на Специјалното јавно обвинителство. Според…

Тивок бојкот на владата, националните телевизии во вестите не објавуваат изјави на министрите

Веќе трет ден на петте национални телевизии не се пренесуваат изјави и ставови на техничкиот премиер, министрите и нивните заменици во Владата. Во вестите на…

Македонија падна за 13 места на ранг листата за борба против корупција

Индексот на Траспаренси Интернешнал кој рангира 180 држави од целиот свет според нивото на перцепција на корупција во јавниот сектор, ја постави Македонија на ниското…