Press "Enter" to skip to content

Нова шанса за одбрана на Водно: Уставниот суд ги отвора вратите за повторно разгледување на спорниот ДУП на Центар 

Пишува: Лила Караташева Вонреден инспекциски надзор ќе се прави за Деталниот урбанистички план Ј 07, кој меѓу другото овозможува да се гради и на падините…

Контроверзен бизнисмен му продал на кумановски Комуналец средство за одмрзнување улици за цела следна деценија

Македонија веќе една деценија ги искусува ефектите од глобалното затоплување. Зимите стануваат пократки, просечната температура на годишно ниво забрзано се крева. Но, овие фактори не…

Ако пет судии се проверуваат две години, колку време ќе треба да се проверат сите

Институциите газат на прсти околу имотот на судиите. Комбинацијата недостиг на закон за потекло на имот, поделба на надлежности и недостиг на ресурси на Државната…

WordPress Lightbox Plugin