Press "Enter" to skip to content

ИРЛ

(ВИДЕО) КОВИД-19 тестови: Право или привилегија во време на пандемија

Дали државата дозволува неетичко профитирање во време на светска пандемија и како тие со повеќе пари можат да дојдат побрзо до тестови за разлика од…

Од Филипче до Жан Митрев: Сè што треба да знаеме за кризата со тестови за КОВИД-19

Во земјава вкупно се направени околу 1.000 тестови во Институтот за јавно здравје заклучно со 25 март. Тестови масовно се прават и во приватната болница…

Хаос во почитувањето на мерките за безбедност од КОВИД 19 во погоните на дел од странските инвеститори

ИРЛ открива како дел од големите фабрики – странски инвеститори работат со проблематична примена на безбедносни протоколи. Работници од „Џојсон Сејфти Системс“ сведочат дека на…

Како медиумите и институциите потфрлија во случајот Пепелиште: Групен карантин за само десет Роми

Групниот карантин  во касарната на Криволак наменет за двесте граѓани кои од преминот Деве Баир требаше да бидат пречекани и спроведени со армијата имаше цел…