Press "Enter" to skip to content

Кралот на Пласница

20.11.2018

Проверено ЕП.21 – Кралот на Пласница

Неговото семејство го води најуспешниот бизнис во земјава кој профитира од државно спонзорирани зделки. А тој ја води најсиромашната општина во земјата. Ако нивната „Пуцко Петрол“ заработила речиси 100 милиони евра од државни тендери во последните 10 години, општината 8 години има блокирана сметка. Кој е Исмаил Јахоски, основачот на Пуцко Петрол и пријател на турскиот претседател со сомнителни демократски капацититети, Реџеп Таип Ердоган.

WordPress Lightbox Plugin